virkad topp i sommarfärger frihandsvirkning och mönster från Järbo / crochet short sleeved sweater shirt

virkad topp i sommarfärger frihandsvirkning och mönster från Järbo / crochet short sleeved sweater shirt

Min virkade sommartopp hann bli klar under värmeböljan.  Mönstret är en del Järbo 91359 och en del egen påhittad frivirkning.

Garnet heter Summer och kommer från Yarn-Paradise i 30% viskos och 70% merciserad bomull. Jag älskar färgkombinationen och blev först förtjust i garnet och letade sedan rätt på en lämplig modell att använda det till. Det är en fin lyster på det och väldigt drygt (350 m/100 gr). Jag virkade med virknål nummer 3,5 som jag tyckte var det minsta jag kunde använda för att garnet inte skulle dela sig. Mitt garn var något tunnare än det föreslagna, men det stämde tillräckligt väl överens för att det skulle gå att virka efter mönstret.

Så här gjorde jag:

  1. Virkade ett fram- och ett bakstycke enligt Järbos beskrivning.
  2. Virkade en kant med stolpar längs med sidorna för att göra toppen bredare.
  3. Virkade på ärmar. Virkade dessa runt  från rätsidan för att slippa få en söm under ärmen. Jag började med samma typ av luftmaskbågar som på själva tröjan och avslutade med en traditionell kant av stolpgrupper.
  4. Virkade ihop sidorna på toppen (från ärmarna och nedåt).
  5. Virkade runt från rätsidan en likadan kant med stolpgruppar som jag gjort på ärmen.
Ett svar på ”Virkad topp i sommarfärger”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *