ittala temugg  korento trollsländaSitter här med min tekopp och har bestämt mig för att göra ett försök med 5:2-dieten i alla fall. Flera av mina kollegor (visserligen män) har kört den här dieten i ett halvår med mycket gott resultat. En av mina väninnor har också gjort det och även hon har gått ner i vikt – om än inte lika drastiskt.

Så – nu är första dagen även för mig:

  • 2 dagar i veckan av fasta.

Idag kör jag 16-timmars-varianten med bara vätska. Jag fikade igår kväll då vi kom hem från bion (Hunger Games: Catching Fire – oerhört bra film!), så jag satte timern på mobilen så att den ringer 16 timmar efter det (dvs kl 13.00). Jag har packat ner en fullkornsmacka, så att jag kan ta lite fika då på jobbet, om jag behöver.

Det finns ju två varianter och jag testa bägge två, men känner att 16-timmars-fastan är enklast att få in i min vardag. Det finns inget så tråkigt som att vara bortbjuden och sitta och säga nej tack till mat/fika som värden stått och lagt ner tid och omsorg på för att göra det trevligt för sina gäster. Jag ska ha vänner här ikväll och vill gärna kunna fika tillsammans med dem.

Den andra varianten är 24 timmar med max 500 kCal (600 kCal för män), vilket jag ska prova till veckan, så att jag får se hur det fungerar. Den metoden känns mer effektivt – särskilt om man gör som många jag känner : Drar ut det till en 32-timmarsfasta.

Men idag är min första dag i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *