Först föreläsning med Barbro Börjesson. Hon var verkligen en positiv överrasking. Hon är en kunnig kvinna med pondus, som vet vad hon sysslar med. Jag är alltid full av beundran inför de där riktiga ”hundmänniskorna”, som har den speciella fingertoppskänslan för hundar och hunduppfostran. Själv försöker man bara göra så gott man kan, med varierande resultat.

Jag köpte hennes bok ”Hundskolan” som jag givetvis fick signerad. Får se om man får några tips. Jag är väl inte alltid överens om att använda hennes ”skrämsel-metod” i precis alla lägen. Barbros filosofi tolkar jag som att arrangera en situation där hunden ska göra fel och sedan på något vis avbryta, skrämma, förvåna för att sedan ge hunden ett alternativ och därmed bryta beteendet. Min första lösning på problem brukar vara att ligga steget före och innan hunden har gjort fel försöka ge den ett alternativt beteende. Tycker de så lätt låser sig om de väl satt igång. Men så är ju inte mina hundar så väluppfostrade heller i alla lägen! 🙂 Men jag tror på att använda rätt metod till rätt situation och om en metod inte fungerar, så ska man testa något annat. För Divas skällande innanför dörren ska vi försöka ta hjälp av Barbros tips. Där har inte min metod fungerat. Fast jag tycker hon skäller betydligt mindre numera, så någon nytta har mina försök till uppfostring gjort i alla fall.

Det är nog tur att inte alla hundar är som Cindy: Då hade det inte behövts några som helst hundskolor eller hundterapeuter!

Det jag tog till mig fullt ut var att: Valpar ska man stegra kraven på. Vuxna hundar kan man ställa ordentliga krav på direkt och har man något som man vill åtgärda ska man bestämma sig för att ta itu med det på ett målintriktad och bestämt sätt och ha en vecka som tidsram innan det ska vara klart. Tar det sedan 10 dagar, så gör det inget, men man ska  bestämma sig. Jag tycker många numera drar ut på saker och är rädda att ställa krav på vuxna hundar.

Sedan middag på kina-restaurang. Mongolisk BBQ är bland de bästa som finns i matväg!

Och som vanligt var det lika trevligt som alltid att umgås med Cavalier-folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *