Fick ett stetoskop och de som känner mig vet att med sådana verktyg i min hand går ingen säker. Det som går att lyssna på kommer att lyssnas på. Så jag och dottern lyssnade på varandra och givetvis också på hundarna. Jag tyckte Cindys hjärtrytm var väldigt ojämn och på människor så är det ofta ett tecken på hjärtsvikt. Jag hörde dock inget ”väsande” blåsljud. Men som den oroliga matte jag är, så beställde jag tid hos veterinären. Cindy fyller snart 6 år, så hon börjar vara i riskzonen för att drabbas av ”Cavalierhjärta”. Å andra sidan så kommer hon från oerhört friska hjärtlinjer.

Men veterinären tyckte bara hon lät fint. Fick lära mig att hundars hjärtslag går i samklang med deras andning och kan därför vara ojämn. Helt naturligt alltså. Och någon tillstymmelse till blåsljud, det hade hon definitivt inte. Så min snart 6-åriga tjej kan fortfarande betraktas som hjärtfrisk. Blev så glad. Hoppas min favorithund kommer att leva många, många aktiva år än.

Tyvärr så besökte jag bara ”min” veterinär, så resultatet kan inte hamna i SKKs databas. Måste därför beställa tid hos en officiell avläsare också, så jag får resultatet registrerat.

Så kontentan är väl att man inte ska sätta proffsverktyg i en amatörs hand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *