rosa och mintgrön kabinväskaJag är urusel på att lyckas handla på extrapris. Det är en av de stora anledningarna till att jag föredrar att handla på internet, där man ser vad som finns hemma. För att försöka jaga extrapriser i de lokala affärerna misslyckas jag alltid med.

Hjulen på min kabinväska gick sönder under senaste flygresan och dessutom behövde dottern en ny inför nästa resa i december, så vi blev båda glada då vi såg att de hade bra extrapris på hårda kabinväskor på Coop Forum. Eftersom lönen den här månaden kom först igår, så åkte vi glada i hågen iväg för att handla idag. Extrapriset skulle ju räcka veckan ut. Vi hade redan bestämt oss för en rosa och en lila till oss var. Men då vi kom dit så var de billiga väskorna i princip slut och någon rosa fanns det inte kvar. Den enda lila som fanns kvar försvann då vi vände ryggen till, för att titta på en annan modell och jämföra.

De slutade i alla fall med att vi köpte var sin väska till ordinarie pris – 3 gånger så mycket vi räknat med.

Det känns också så, då man väl tagit sig till affären, att man inte vet om man ska vänta och hoppas på att något nytt extrapris dyker upp innan nästa resa, eller om man ska ge upp och köpa det dyrare alternativet. Idag gav vi upp i alla fall och köpte en rosa till dottern och en mintgrön till mig. Finaste fästmannen fick en Mitsubishi-blå (dvs väskan har exakt samma färg som lacken på min mörkblå Mitsubishi Lancer). De här väskorna har också de inbyggda lite större hjulen istället för 4 mindre hjul, som blivit så populärt (och som fanns på extraprisväskan). Jag har en sådan 4-hjulig konstruktion på min stora resväska och det fungerar bra på den eftersom jag ofta rullar den ståendes, men på en liten väska som jag drar efter mig, föredrar jag ett vanligt hjulpar.

Jag tittade på testet av kabinväskor som de gjorde i Plus i veckan. De testade visserligen mjuka väskor, men det visade sig att visserligen var den dyraste väskan för 1600 kr totalt bäst i test, men en lågprisväska för 400 kr var nästan lika bra och kom god tvåa i testen. Och då känns det som en bättre affär att köpa en väska i mellanprisklassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *