coops matkasse matlåda laktosfriHämtade hem min andra Coop matkasse idag och jag ser för ovanlighetens skull fram emot vardagsmatlagningen. Jag brukar annars tycka att det är mest jobbigt, aldrig veta vad jag ska göra och att det är svårt att planera då jag sällan vet exakt hur många middagar vi ska äta. Men att få hem den här kassen ger inspiration. Recepten har hittills vart jättegoda, råvarorna är fräscha och väl tilltagna. Och det är alltid mycket grönsaker.

Coops matkasse innehåller 4 middagar, men man kan välja om man vill ha för 2, 4 eller 6 personer. Jag har tagit för fyra personer, trots att vi oftast äter bara två. Men vissa dagar har jag gäster och då räcker det till alla. Den mat som blir över äter vi antingen som snabbmiddag eller att jag tar med mig den som matlåda.

Jag trodde också att 4 middagar skulle kännas för lite, men dels så får vi mat över som vi äter upp och dels så äter vi ute eller borta rätt ofta, så för oss så passade det rätt bra.

Maten kommer inte i en kasse utan i en rejäl papperslåda, som jag slänger tidningar för återvinning i. Eller så gör dottern någon ny sorts hamsterleksak av den.

Jag hämtar kassen var fjärde måndag i min lokala Coop-affär, som ligger alldeles i närheten. Eftersom jag har sett att ICAs matkasse levereras i två papperkassar, så gjorde jag det stora misstaget att hämta Coops matkasse med bara cykel som transportmedel första gången. Jag lyckades få hem hela kartongen, men det var inte den säkraste cykeltur jag  har gjort. Att använda bilen dessa måndagar, känns som ett måste.

Jag var lite tveksam till priset, då jag upplevde det som väl dyrt och tyckte nog att jag kunde äta billigare vardagsmat. Men jag inser att matkontot nog har sjunkit. Jag får hem precis de matvaror som går åt. Jag kompletterar sedan med några snabba enkla middagar och frukost/fika. Äter man riktigt bra mat majoriteten av alla dagar, så kan man kosta på sig att äta korv och äggröra de övriga.

Recepten är enkla och tydliga och lätta att följa. Jag är också imponerad över att det mesta faktiskt finns med i kassen och att det är förvånansvärt få saker som man ska komplettera med själv.

Ska jag säga något negativt så kan jag nog tycka att den uppskattade tiden för matlagning alltid är tilltagen i underkant. Eller så är jag bara långsam.

Jag tror att alla de här matkassarna egentligen är rätt lika, men det finns variationer. Ex så ville jag ha en laktosfri kasse och då blev utbudet genast mer begränsat. ICAs laktosfria är samma som deras ”Inspiration” vilket jag tycker ser ut som krånglig mat emellanåt. Linas laktosfria fanns endast som deras barnkasse och barnmat kändes inte så lockande.

De andra alternativ som finns att tillgå  där jag bor är:

Linas matkasse och ICAs matkasse.

Linas matkasse körs  hem till dörren medan både Coops och ICAs ska hämtas i butik. Det står på Linas hemsida att man måste vara hemma för att ta emot kassen, men efter fråga så svarade de att de kunde lämna utanför dörren. I varje fall jag har oerhört svårt att sitta hemma en hel måndagkväll bara för att vänta på en mat-leverans.

Ett svar på ”Coop matkasse”
  1. Hej! Coop matkasse var vår räddning. Det blev ett lyft för vår familj och ork finns över till annat än att tänka ut mat.
    Vi upplever det också som att det är bra råvaror, lagom mycket och inget svinn.
    Matlagning har dessutom blivit roligare!
    Ha det gott! Hej!
    / Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *