Low carb är inte komplicerat! Man behöver inte hålla koll på fettprocent, ratios, energiprocent eller räkna kalorier. Man behöver inte heller övergå till att lägga en bit smör eller cocosfett i kaffet. Eller dricka grädde istället för mjölk. Däremot kan man äta god mat med gott samvete.

Low carb är lätt! Räkna antalet kolhydrater du äter! Ät normala portioner kött och fisk. Och sedan lägger du till fet mat tills du blir lagom mätt. Fet mat kan vara fet ost, smör, grädde eller till och med cocosfett om du gillar det.

Low carb är lätt! Kött och fisk i alla former är 0 (noll!) kolhydrater. Flytande mejeriprodukter har några få och ovanjordsgrönsakerna lite mer. Nötter är OK i måttliga mängder. Rotfrukter, ris, pasta och bröd har alldeles för mycket kolhydrater, så de ska du ändå inte äta över huvud taget. Socker är ett gift man ska undvika som pesten.

Low carb är lätt! Det finns massor av tabeller att skriva ut och använda för att hålla reda på hur många kolhydrater du äter. Vill du inte använda något datorbaserat program (som min matdagbok) så gör du bara iordning ett anteckningsblock där du för varje måltid skriver ner antalet kolhydrater du äter. Skriv ut ett par listor över kolhydratinnehållet som du lägger i köket, i handväskan och på jobbet, så att du alltid kan slå upp olika livsmedel. Efter ett tag sitter dina vanligaste livsmedel i huvudet.

Low carb är lätt! Håll dig under 60 gram per dag och sikta mot 30-40 gram per dag så klarar sig de flesta alldeles utmärkt. Vissa säger sig måsta ligga nere på under 20 gram/dag, men i regel så har de istället ökat på fettmängden rejält istället.

Low carb är lätt! Finns nog inget enklare sätt att äta, eftersom reglerna är så enkla:
Håll nere på antalet kolhydrater och ät tills du är lagom mätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *