Mobiltelefon

Med tanke på den fria roamingen numera inom EU, så är det tveksamt om vi behöver skaffa oss ett spanskt telefonnummer också. Vi köpte i alla fall ett kontantkort med spanskt mobilnummer, bara utifall att. Om det skulle visa sig att det ligger oanvänt i ett halvår, så är det bara att låta bli att förnya det. Jag valde DigiMobil eftersom de har god täckning och är billiga. Det du bör vara medveten om är att DigiMobil inte har någon roaming utomlands, så du kan inte använda din surf i Sverige. Däremot så fungerar det alldeles utmärkt att ringa spanska nummer även om du befinner dig i Sverige. 

WhatsApp är jättestort i Spanien och även företag använder sig av denna app, så du kommer långt med detta bara du har tillgång till internet.

Även om det numera inte kostar extra att surfa inom EU/EES-land så har de svenska operatörerna begränsningar på hur många GB och hur lång tid du får använda abonnemanget utomlands. Om du under en fyramånadersperiod, befinner dig fler dagar i ett annat EU/EES-land och har en förbrukning som är större utomlands än i Sverige, räknas det som permanent roaming eller s.k. extremanvändning. Kontrollera med din mobiloperatör vad som gäller. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *