Tyvärr går det inga tåg till/från Alicante flygplats. Däremot så går det både buss och det finns rikligt med taxi att välja mellan. Om du vill åka från flygplatsen till Alicante så kan du välja mellan följande sätt:

  • Egen hyrbil:
    Kan du vägen och inte har något emot att köra själv, så är hyrbil det absolut smidigaste sättet att ta dig till Torrevieja. Sedan beror det förstås på om du tycker att det är värt priset och om du tänker stanna länge. Vi hyr ofta bil om vi bara ska stanna över en lång-weekend, men avstår om det handlar om en längre tid. (Då bor vi i sta’n och har inte behov av bilen dagligen). Om det däremot är första besöket och du kanske dessutom landar sent, så skulle jag rekommendera något annat färdsätt, så du slipper köra i mörkret.
  • Buss:
    Dagtid går det ungefär 1 buss/timme till Torrevieja. Bussen går direkt till Torrevieja och stannar på busstationen, så det är oerhört smidigt. Behöver du åka längre, så finns det taxibilar utanför busstationen som tar dig vidare. Du kan betala på bussen eller så kan du förköpa biljetter via Costa Azuls hemsida. Bussen avgår från nedersta planet (-2) på Alicante flygplats.
  • Taxi:
    Du kan förbeställa taxi och då kommer någon att stå och ta emot dig med skylt när du anländer. Eller så kan du ta någon av alla de taxi som står och väntar utanför flygplatsbyggnaden. Det är fast pris till Torrevieja men det är dyrare om du åker nattetid och de kan också lägga på en extra summa om du har välidgt mycket bagage. Fråga innan du kliver in i taxin vad det kommer att kosta, så får du ingen obehaglig överraskning. Det är billigare att förbeställa taxi, än att ta än på plats. 

Här finns en sammanställning över olika alternativ och priser för buss och taxi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *