Ännu en bekräftelse på att mina nuvaranade tankegångar stämmer:
http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=15398

Sista meningen i artikeln:
Resultaten från denna studie understryker tydligt hälsofördelarna med att låta vegetabilier dominera vårt kostintag, framför allt om vi önskar äta en kolhydratfattig kost.

Jag äter så vegetariskt som jag bara kan och även så lågt GI-mässigt som jag kan. Jag tror inte man kan säga att det blir äkta lågkolhydratkost, då ju det mesta vegetariska innehåller en hel del kolhydrater. Jag tror jag måste föra matdagbok på mig själv igen, för att se hur %-talen ligger.

Men att reducera bort grädde och feta mejeriprodukter tror jag har varit bra. Det är lättäten mat som snabbt radar upp kalorier och mjölksockret i grädden är alldeles tillräckligt rikligt för att lagras in som fett.

Det roliga är att dottern också tycker att maten numera är så god! Hon äter bättre och är mättare längre. Jag tror att till viss del så är det att maten ser godare ut med ögat och är mer lättsmält.

Jag känner mig också lättare hela tiden. Däremot så fryser jag! Något så oerhört! Jag har jättetjocka kläder men fryser hela tiden. Jag har alltid varit frusen av mig, men nu börjar det nästan bli ett problem. Ska man inte få vallningar i min ålder? Jag har ju andra sidan aldrig varit som andra, så jag lär väl få frossbrytningar istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *