Erkänner! Jag älskar nya leksaker, dvs teknikprylar! Har länge klagat (lite fint och inte alltför högljutt) på bloggen att jag haft en så dålig kamera i mobilen. Tänkte inte heller ta med mig digitalkameran på nästa semesterresa, utan klara mig med mobilkameran. Till och med dotterns walkman-mobil SonyEricsson W595 har tagit bra mycket bättre än min Samsung L760, som ändå marknadsförs som en ”blogg-telefon”. Jag erkänner också att jag snålade lite förra gången, då jag köpte ny telefon, vilket jag lärt mig att man inte ska göra (även om det finns gränser för hur mycket det är vettigt att lägga ner på någonting som tillbringar rätt många timmar i fickan på min ”hundjacka”).

Känns som rena stenåldern att hålla på med kablar och USB-överföring mellan digitalkameran och datorn, då man ”bara” ska ta något litet snap shot för att skicka till bloggen. Så det har blivit att knäppa med mobilen och skicka via bluetooth eller direkt från telefonen. Borde inte bluetooth vara standard i de kompakta digitalkamerorna numera? I varje fall WiFi i de lite dyrare modellerna? Ibland förstår jag inte utvecklingen. När mobilerna har blivit kompletta multimediemaskiner med kamera, MP3-spelare, video(in)spelare och webbläsare så är en kamera fortfarande – just bara en kamera – som man ansluter med sladd till datorn. Men det kommer kanske? Finns ju ett fåtal modeller med modernare anslutningar ute på marknaden.

Men Samsung gör trevliga telefoner och jag gillar deras gränssnitt: Hittar hela tiden nya finesser och hela upplägget känns väldigt elegant, effektivt och genomtänkt. Och så vill jag ha en snygg telefon. Sneglade på en iPhone, men med en 2 MP kamera, utan vare sig autofokus eller zoom, MMS inte inbyggt som standard och att man inte heller kan spela in video med den inbyggda kameran? Nej, för mycket pengar för för lite funktioner, trots att jag annars är Mac-fan och imponerad av deras produkter. Sedan må den vara hur cool och snygg som helst. Men tycker ärligt också att iPhone är för stor och klumpig: Den är tunn, men hög och bred och rejält tung. Det glatta skalet gör den också svår att hålla i bekvämt för mig, som inte har så stora händer. WiFi hade varit trevligt att ha, men hot spots:en är väl tyvärr inte så många som man kunde önska, så att det känns som en nödvändighet i dagsläget.

Så det blev en Samsung SGH-F480 Touchwiz (även kallad ”Tocco”) i färgen pink (rosa). En telefon ska vara inte bara användbar utan snygg också!

Jag har alltid varit en fan av touch-skärmar: Ända ifrån den första lilla bärbara PC:n jag hade med touch screen, via Palm Pilot till mobiltelefonerna. Däremot gillar jag inte att man ska behöva ta upp en stylus/penna för var och varannan operation som på SonyEricsson P1, utan det är perfekt att som på Touchwiz:en kunna göra allt med fingrarna.

En ursnygg telefon i precis rätt storlek, som har det mesta man behöver! Och den funkade direkt med min iSync på min Mac med Samsung egna plug-ins. Jag är så nöjd!

3 svar på “Ny mobil: Samsung Touchwiz pink / rosa – F480”
  1. Ja, visst är den fin! Jag blir bara mer och mer nöjd över den. Mycket prisvärd telefon, faktiskt!

  2. har faktiskt den mobilen men ibland tycker jag att den suger -.-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *