Så har jag då haft telefonen i ett antal dagar. Min förra telefon var också en Samsung, så jag kände direkt igen gränssnittet, men att jobba med touch är till en del en ny upplevelse.

Mina upplevelser hittills:

 • Batteritiden är helt OK. Svårt att säga exakt hur länge den håller men spec:arna säger 250 timmar vilotid / 3 timmars taltid, vilket jag tror stämmer rätt bra. Trodde nog att touch-skärmen skulle dra ur strömmen ännu fortare. Jag pratar ofta låååånga samtal.
 • Skärmen är kanonfin! Superskarp och fonten är stor och tydlig.
 • Bra ljud! Imponerande ljud även från de inbyggda högtalarna.
 • Jag gillar touch screen: En skön känsla att trycka på skärmen och få saker att hända. Och det räcker med fingrarna: Man har inget behov av någon speciell pekpenna.
 • Skärmen ger fin respons och man kan ställa in hur mycket man vill att den ska vibrera för att bekräfta inmatning.
 • Skärmen fungerade faktiskt även en kall vinterdag. Det här var min största farhåga med att köpa en touch screen, eftersom långa promenader är ett alldeles ypperligt tillfälle att ringa samtal. Visserligen ligger telefonen i en jackficka då man inte knappar på den, men den hinner ju ändå blir rätt kall då man tar upp den.
 • Synkade kalender och adressboken direkt med Mac:en och iSync.
 • Storleken på telefonen är perfekt: Platt och inte mycket större än ett kreditkort.
 • Byggkänslan är riktigt gedigen.
 • Det är en riktigt snygg telefon.
 • Har inte hunnit testa kameran särskilt mycket ännu, men det finns massor med funktioner som olika fotoprogram, autofokus, macro, ansikts-igenkänning, leende-igenkänning, bildstabilisering m.m. så jag ser fram emot att ta kort framöver. 5 MP-kamera med massor av funktioner i ett så litet format är imponerande. Och de få foton jag hunnit ta hittills, har varit kanonfina.
 • Det tar ett par sekunder från det att man startar om telefonen från viloläge innan skärmen börjar reagera, men som så mycket annat blir det en vanesak att man hämtar andan en liten stund innan man börjar trycka på skärmen.
 • Knappen för att byta T9-språk, då man skriver SMS/MMS, ligger farligt nära delete-knappen. Kommer alldeles för ofta åt den – man måste vara exakt då man sätter ner fingrarna. Och jag är lite för snabb ibland.
 • Allt finns där, men är ibland svårt att hitta eftersom man inte har pop-up menyer som ger en indikation om vad man kan förvänta sig i nästa läge. Och det känns inte alltid självklart vilka menyer som gömmer fler alternativ och som går att scrolla fram. Hittar hela tiden nya funktioner som missat.
 • Har tagit ett tag att lära sig scrolla skärmen effektivt – lätt att man istället för att bara scrolla även väljer något av alternativen istället.
 • Har inte hittat något ställe där man kan ändra de förinställda genvägarna. Jag hade velat ha ”Memo” med som genväg, men har inte lyckats ställa in det.
 • Tycker att widget:erna ibland lever sitt egna liv. Har man startat musikspelaren så har man plötsligt en widget framme oavsett om man vill det eller inte.
 • Uselt att man måste ladda in java-applikationer via WAP. Borde vara en självklarhet att kunna ta det via bluetooth eller USB-kabeln. Det finns instruktioner på hur man kan göra detta manuellt – men – jag tycker inte det känns bekvämt att hålla på och gräva i systemet på en splitterny mobil. Går något fel kan jag se mig i stjärnorna efter någon som helst support om mobilen totalhavererar.
4 svar på “Recension: Samsung Touchwiz pink / rosa – F480”
 1. Tack tack tack för en vettig och okomplicerad För och Emot lista för den här mobilen!
  Har läst igenom en massa ”proffsiga” expert recensioner men för oss vanliga dödliga är det alldeles för mycket fackspråk.
  Det blir nog att gå och köpa denna mobilen imorgon asså!
  Mvh Affie

 2. Kul att höra! 🙂 Tycker det är den bästa telefon jag har haft och är fortfarande supernöjd med den. Man vänjer sig snabbt vid hur den fungerar och jag skriver SMS fortare än fortast. En riktigt trevlig och snygg telefon.

 3. Jag tycker att samsung touch telefonen har en dålig kamera, går knappt att ta bilder när mörkret börjar falla. En annan stor minus, som fick mig att köpa ny idag, är det faktumet att du inte kan slå 112 om knapplåset är på. Och att fumla med knapplåset (som förövrigt har en tendens att haka upp sig)när man råkar illa ut, är ingenting som jag vill göra. I det här fallet väljer jag säkerhet och funktion före designen.

 4. Jag tycker faktiskt inte alls att kameran är dålig. Man kan inte få allt och telefonen är extremt liten och tunn jämfört med de många speciella kameratelefoner som finns att köpa. Finns säkert bättre kameror, men det ger också oftast en större telefon.

  Ett tips är också att strunta i blixten om det inte är absolut nödvändigt. Är det halvskumt, så blir blixt-korten mycket sämre än om man bara använder naturligt ljus. Men det är ju också upp till var och en att avgöra vad man prioriterar och vad man förväntar sig.

  Ska man ha en riktigt superbra kamera: Köp en av SonyEricssons High-end telefoner eller en manick som verkligen bara är digitalkamera och inte också telefon.

  Jag har ju haft denna i ett halvår nu och tycker fortfarande att det är den bästa telefon som jag haft. Jag gillar format och touch-skärm.

  Ringa 112? Tja, det har jag aldrig gjort i hela mitt liv hittills, så känns inte som något proriterat. Är det så illa att jag inte kan slå av knapp låset, så kan jag nog inte trycka in 1-1-2 heller.

  Nu har ju den här modellen något år på nacken också och de nya Samsung-modeller som kommer ut nu är säkert förbättrade.

  Drömmer dock nu om en iPhone, när det äntligen fått en vettig kamera och video-inspelning, men de är för dyra fortfarande. Tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *