Att gå ut och äta med goda vänner är alltid trevligt. Numera är det ju ofta sättet man träffas på: Istället för att åka hem till någon så träffas man på sta’n för att fika eller äta. Och går man ut får man ofta vara lite flexibel. Kan jag inte äta low carb, så kör jag på GI-stuket istället.

En i sällskapet är i varje fall vegetarian, så förslaget var att äta på Rost – en liten lunchrestaurang i centrum som har vegetarisk kost som tema. Man ska vara öppen för nya idéer och i varje fall prova på saker en gång. Tycker inte om nej-sägare… Enda maten som jag kände skulle fungera hyfsat i varje fall, var deras färskostsallad med det extra tillbehöret ”Spansk korv”. Beställde också en glutenfri variant.

Plus för att det verkligen var glutenfritt och att man till och med ansträngt sig och lagt med en skiva grovt grillat bröd med örtsmak. Och smaken på de olika rörorna var verkligen inget att klaga på, de var jättegoda. Smakrikt, men inte starkt: Mycket örtkryddor. Dottern valde en smörgås med honungsgratinerad feta-ost och sallad på sidan om. Bland det godaste hon ätit, var hennes kommentar.

Däremot så kändes det onödigt att beställa det extra tillägget korv. Ett par ynka skivor som knappast gjorde vare sig till eller ifrån på toppen bara. Och klicken med färskost var verkligen liten för att vara det som gav rätten sitt namn. Och det är oerhört trångt inne på Rost. Man sitter verkligen nästan på varandra. Fungerar bra för lunchmat, men inte om man vill sitta och skvallra en stund vänner emellan.

Men tusan så ont i magen jag fick!!! Gick dubbelvikt, kallsvettades och mådde urdåligt. Min mage klarar helt enkelt inte av den mängd med linser och bönor som detta innehöll. Kommer aldrig att äta något liknande igen.

Skulle inte ha ätit upp hela portionen, men var så hungrig. Och när magknipet hade släppt så var jag vrålhungrig! Om det där var en normal vegetarian-middag så förstår jag att de ofta är smala: För så lite mat är inte jag van att äta. Nej, nästa gång vill ja ha en rejäl köttbit med bearnaise-sås istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *