Sitter och planerar nyårsmiddagen. Håller ju på med att renovera hemma, som ingen kan ha missat, så matlagningen får bli enkel och gå fort. Men det är ju nyår, så gott måste man äta.

Så, kvällens middag blir:

Förrätten blir en majstortilla-rulle, där man rullat in finhackad vindelnrökt skinka, creme fraiche och hackad persilja. Ovanpå rullen läggs rejält med västerbottensost. Rullarna gratineras sedan i 225 grader i ugnen tills osten smält och fått vacker färg. Man kan om man vill vara renlärig baka egna low carb tortillas.

Till huvudrätt en stekt rostbiffsfilé med bearnaisesås. Tillsammans med fint tärnat knaperstekt sidfläsk som läggs i en liten hög vid sidan om. Till det sprödkokt broccoli och fint tärnade kokta rödbetor. Då får man en vacker tallrik med färgerna, rött, gult och grönt. Rödbetorna är inte renlärigt low carb, men en liten eftergift för att alla ska äta samma mat och rödbetor innehåller bara hälften så många kolhydrater jämfört med potatis.

Som efterrätt kommer jag att nöja mig med ett par bitar mörk choklad till kaffet. Senare på kvällen lär det bli det vanliga kvälls-fikat: Goda ostar!

Kommer givetvis att dricka torrt mousserande vitt vin också!

Gott Slut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *