Jag skriver som det är: Lågkolhydratkost. Dessutom skickar jag med både en egen beskrivning om vad jag äter och en länk till min hemsida. Jag har sammanställt en tabell (LowCarb i ett nötskal) som snabbt borde ge överblick över vad som är tillåtet och inte. Den länkar jag till eller bifogar.

Det misstag jag har blivit utsatt för framför allt är sammanblandningen mellan kalorier och kolhydrater. Många tror att man går på en diet typ ”Viktväktarna” och gör mat som är kalorisnål. Jag är rejält hungrig efter en dag på sådan kost.
Visst ska man säga till och göra köket uppärksam på vad man vill ha, men ibland är det helt enkelt inte läge för detta (kort tid för lunchen, många gäster, stressad personal eller en måltid på ett sådan ställe där endast förbeställd mat finns att tillgå). Det är därför viktigt att man har varit extremt tydlig reda vid anmälan/bokning. Jag har också fått vara uppmärksam på att man inte blandat socker i min mat. En lite gnutta socker i grädden till jordgubbarna tror många är helt OK. Sojaprodukter är också populära ersättare istället för vanliga mjölkprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *