Dottern vill ha musik på sitt kalas, som ska vara utomhus, och vill använda Spotify för musiken. Den enda dator som jag kan tänka mig låna ut till sådant, är den lilla Netbooken, som jag är minst rädd om.

Men – den har ju Ubuntu installerad! Spotify har inga klienter att ladda ner för Linux. Och vi har inte Spotify Premium, som de alternativa Spotify-klienterna oftast kräver. Jag gillar reklamen – då vet man att man lyssnar gratis och sparar pengar. Gratis är gott!

Men det var betydligt lättare än vad jag trodde att få det att fungera på Ubuntu. Jag följde instruktionerna till punkt och pricka på Spotifys hemsida:

  • Installera Wine – finns att hämta i Programcentral för Ubuntu.
  • Ställ in drivrutinen för ljudet i Wine:
    Se till att: enbart OSS-drivrutin är vald.
    Hårdvaruaccelering: Emulering.
  • Ladda ner Spotify-klienten för Windows.  Spara filen på disk.
  • Öppna filen Spotify Installer.exe med Wine Windows Programstartare.
  • Starta Spotify och njut av hårdrocksballader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *