Den ständiga frågan:
Hur tag jag mig till / från Alicante flygplats till Torrevieja?
Jag har sammanställt några vanliga tips som brukar komma upp så du kan välja själv.

De priser jag har angett gäller den 2022-04-23 om inget annat anges och med reservation för mina felskrivningar. Jag har inte heller några som helst kopplingar till något av företagen. Alla priser är också till Torrevieja Centro och för en normalbil (1-4 personer)! Det kan tillkomma avgifter för extra bagage, nattetid etc som inte framkommer i deras ordinarie prislista. Exakta uppgifter får du alltid genom att kontakta företaget direkt!

Många tar 5€ extra på helger och nattetid, men det framkommer inte alltid tydligt i deras prislistor, så var beredd på att betala extra dessa tider!

Radio Taxi Torrevieja
http://www.radiotaxitorrevieja.com/
Pris: Torrevieja Centro 55€ +5€ för nattillägg.
Övrigt: Detta är ett helt vanligt taxibolag som du antingen kan förbeställa ex. flygplatstransfer med, men även åka spontana vanliga taxi-resor med.

Taxi Torrevieja
http://www.taxi-torrevieja.com/
Pris: Torrevieja Centro 55€ +(Osäker om det är 5€ för helg- och nattillägg eller inte)
Övrigt: Detta är ett helt vanligt taxibolag som du antingen kan förbeställa ex. flygplatstransfer med, men även åka spontana vanliga taxi-resor med. De har en alldeles utmärkt app i telefonen också.

Taxi utanför flygplatsen
Det står alltid taxibilar utanför flygplatsen och väntar. Eftersom dessa inte är förbeställda och chaufförerna som står där och väntar på ofta oländiga tider, så är det ibland något dyrare. Grundpriset som anges brukar vara 50€ men sedan kan det tillkomma tillägg för natt, helg eller bagage.
Pris: Torrevieja Centro ca 55-75€

Nordisk taxi
https://www.nordisktaxi.com/sv/
Pris: Torrevieja Centro 55€
Övrigt: Transferservice som måste förbeställas. Bokningsservicen talar svenska.

Nordins taxi
http://www.nordinstaxi.com/
Pris: Torrevieja (hela zonen) 55€
Övrigt: Transferservice som måste förbeställas. Bokningsservicen på nordiska.

Sunstar Rentacar
https://www.sunstarrentacar.com/
Pris: Torrevieja 40-50 €
Övrigt: En prisvärd och omtyckt transfer som måste förbeställas. Dock så har jag förstått att de inte har så många bilar, så det gäller att vara ute i god tid.

Beniconnect
https://www.beniconnect.com
Pris: Torrevieja 1 person 19€
Övrigt: Detta är en s.k. shuttle service, dvs att många delar på samma bil eller buss och måste förbeställas. Jag kan inte se på hemsidan var i Torrevieja de släpper av folk. De är inte heller tillgängliga dygnets alla timmar, men det är ett mycket prisvärt alternativ framför allt om du bor söder om Torrevieja och dina flygtider passar med deras tidtabeller.

Flygbussen
Detta är det mest ekonomiska sättet att sig till/från Torrevieja om du ska till Torrevieja C och ditt flyg passar med deras tider. Flygbussen från Alicante Airport avgår/ankommer till avgångshallen på övre plan (nära café Costa). I Torrevieja avgår/ankommer den till busstationen på Calle del Mar 50.
http://costazul.net/en/
Pris: 7€/person
Övrigt: Det går att förbetala biljetterna via Costa Azuls hemsida eller att betala på bussen med kontanter. I Torrevieja köps biljetterna på busstationen. Costa Azul har en app med alla busslinjer och busstider (även de lokala). Tyvärr så passar inte bussen till de riktigt sena eller riktigt tidiga flygen. Bussen stannar ingenstans på vägen, så ska du vidare från Torrevieja busstation får du ta buss eller taxi därifrån Det finns en buss-taxi-kombination på Costa Azuls hemsida som kan vara värd att kolla upp.

Globalias flygbuss
http://globaliaautocares.com/
Detta är en ny buss från den 1 juli 2018 och information har ännu inte hunnit komma upp på deras hemsida.
Denna flygbuss går inte heller tidiga morgnar eller sena kvällar, men däremot så stannar den på betydligt fler ställen som både La Mata och Torrevieja. Vissa turer fortsätter även ända ner till La Manga.

7 svar på “Transfer / taxi / buss Alicante Airport till Torrevieja”
  1. Hur åker jag billigast från alicante flygplats till Torrevieja. Vi är två vuxna en ungdom. Flyget landar 6/8 23:55.

  2. Hej och tack för att du både läser och kommenterar min blogg. Som du ser så gjorde jag förra sommaren en sammanställning på priser och det har varit höjningar sedan dessa. I vilket fall så skiljer det bara några € hit eller dit om du förbeställer taxi från de olika bolagen, så det kvittar egentligen lika vilket du väljer. Välkommen till trevliga Torrevieja!

  3. Hej! Jag undrar om du har något tips på taxi för 5personer??? Tacksam för tips!

  4. Hej och tack för att du läser min blogg. 🙂 Alla taxibolag har stor-taxi som tar fler än 4 personer och många har dessutom även dessa priser på sin hemsida, så det är enkelt att kolla upp hur mycket extra det kommer att kosta.

  5. Intressant att läsa om transfer från Alicante flygplats.
    Planerar att åka till Torrevieja i slutet av april.

  6. Ett altternativ till taxi är hyrbil. Såg att de kostar 990kr för de minsta bilarna för fyra dagar. 16 fria mil per dag. Tillkommer det några kostnader förutom bensin. Någon som har erfarenhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *