halskrage fuskpolo stickad bomullsgarn sandes mandarin petit cowl knitted spets hålmönster lace spetsmönster
halskrage fuskpolo stickad bomullsgarn sandes mandarin petit cowl knitted spets hålmönster lace  spetsmönster

Känns som att jag har snöat in på halskragar, men det är ju så roligt att sticka! Det går fort och du får göra den roligaste delen på en tröjan innan den tråkiga delen med ärmar och bål (som oftast är i slätstickning) börjar.

halskrage fuskpolo stickad bomullsgarn sandes mandarin petit cowl knitted spets hålmönster lace spetsmönster

Jag hade ett mjukt skönt bomullsgarn hemma som jag ville prova att sticka i: Mandarin Petit från Sandnes (150m/50g). Jag använde stickor nummer 3 och det gick åt ungefär 2 nystan. Det är lite besvärligare tycker jag att sticka i bomullsgarn då det inte ger efter utan är stumt, men jag tycker ändå att resultatet blev bra. Det är blev en jättefin känsla och struktur på plagget med det mjuka och ändå¨fylliga bomullsgarnet. Denna halskrage tycker jag nästan är mer användbar då den är blir svalare men samtidigt värmer och är dekorativ.

Mönstret finns på svenska och engelska på Ravelry.

halskrage fuskpolo stickad bomullsgarn sandes mandarin petit cowl knitted spets hålmönster lace spetsmönster
2 svar på “Teros halskrage – cowl – fuskpolo”
  1. Hej! Jag heter Carina och håller på att sticka dina fina halskragar, men undrar hur man gör när det är 2 st rundstickor tex. 40cm och 60cm. Håller på med den med mossstickning
    Med vänlig hälsning, Carina

  2. Hej! Tack för att du läser min blogg. Du använder en i taget. Den smalare till polon och den större till själva kragen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *