vit hamster stuart sockerEfter en dos tjat från dottern och en dos avsaknad av pälsdjur i lägenheten, så gav jag med mig och köpte en liten vit hamsterpojke. Det kändes både som en överkomlig kostnad, lagom framtida arbetsinsats och rimliga framtida driftskostnader.

Den lille krabaten är helt vit med pepparkornssvarta ögon och supersöt, vilket bidrog till han fick heta ”Socker”.

Vi köpte honom på Djurmagazinet City som föder upp sina hamstrar själva. Van från katt- och hundvärlden så sökte jag först efter en privat uppfödare i närområdet, men för det första verkar det inte finnas så många från början. För det andra så har viruset papova fått många uppfödare ur spel, så att de har lagt ner. Jag ville däremot absolut inte köpa en hamster som var uppfödd hos en grossist. Det kändes osäkert att inte veta om den var hanterad över huvud taget. Nu vet man att föräldrarna är kända och har bra temperament och att ungarna är hanterade redan från början. Och den här lille är både pigg och nyfiken av sig.

Startpaketet inklusive hamster och precis alla tillbehör vi behövde (rejält stor bur, hus, mat, strö, hamsterboll etc) gick på 1578 kr. Då var vi varken snåla eller överdrivet slösaktiga utan försökte köpa det som verkade prisvärt.

Söt och trevlig är han i all fall och riktigt gullig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *