I helgen har jag varit på alpha-helg på Strämbäcks folkhögskola. Temat var den Helige Ande och jag fick helt klart ytterligare en bit förklarat för mig, så att pusslet ytterligare faller på plats. Treenigheten är svår att greppa och just den ”Helige Ande” känns ibland väl abstrakt. Men efter den förklaring jag fick, kändes det hela inte konstigt alls. Den Helige Ande är ett annat namn på Gud, någon som vi ska ha en relation med, som fyller oss och vårt sinne. Men det är också något som måste fyllas på hela tiden.

Den Helige Ande kommer till oss med Kristi kärlek, Andens gåvor och Andens frukter (kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning)

Jag skulle rekommendera alla som har några som helst funderingar på kristen tro att gå en alpha-kurs. Man behöver varken vara kristen eller bli kristen för att gå kursen. Den är upplagd för att man ska kunna diskutera saker ur olika aspekter och samtalsklimatet är öppet för ifrågasättande och funderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *