Japp! Man kan bota diabetes typ II genom att äta low carb. Dvs dra ner på kolhydraterna rejält och inte vara rädd för att äta fet mat. Finns nu en japansk studie som det bloggas om flitigt på nätet som tydligt visar kostens goda inverkan och möjlighet att helt bota diabetes typ II.

Och för er som inte orkar läsa vetenskapliga material, så är kontentan att i princip alla personer av de 33 deltagarna som fullföljde programmet (två hoppade av)  fick normalt blodsocker inom 6 månader. Deras blodfetter blev bättre. Den som också ökade på med mer motion fick det mest imponerade resultatet.

Men ett resultat som vi som redan är low carb-frälsta visste.

Och jag blir alltid så upprörd då jag hör typ II-diabetiker citera det som de helst vill höra från sina dietister: ”Man får äta lite av allt och fuska lite ibland.” Sedan sitter de och stoppar i sig fikabröd, spannmål och sötslisk så fort de har den minsta chans att ”fuska”. Och är sedan förvånade varför de går upp i vikt, måste öka insulindoserna och får allehanda komplikationer som diabetes faktiskt medför. Det är inte en så enkel sjukdom som många vill göra gällandes. Kostdoktorn har en bra bildillustration på hur illa det kan gå.

Ett svar på ”Bota diabetes med low carb”
  1. Jag håller absolut med om det där med ”fuskande” diabetiker. De får äta choklad om de vill, men då får de också kallt räkna med att det kan få allvarliga konsekvenser i förlängningen. Så är det bara.

    En del diabetiker kanske tycker att frallorna och smågodisarna var så härliga att det var värt att sitta blind och amputerad i en rullstol…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *