fife yamaha yrf21 flöjt flute
fife yamaha yrf21 flöjt flute

Är det någon som fått en sådan här att låta mer som en flöjt och mindre som en hes katt i sista stadiet av tuberkulos? Jag tänkte att den dovare tonen skulle kännas behagligare än en sopranblockflöjt, men ändå vara lika portabel. Men känner inte att jag lyckas så bra.

Instrumentet kallas för en ”fife” och sägs vara en sorts tvärflöjt light (ett instrument som jag faktiskt kan spela). Jag tänkte att det kunde vara roligt att ha en mindre och billigare upplaga av en tvärflöjt som inte är lika känslig. Men i varje fall jag lyckas inte någon vidare.

Note: Orginal-fife är från början en liten 6-hålig metallflöjt som användes på slagfälten tillsammans med trummor för att hålla modet uppe på soldaterna. Det lilla instrumentet har en ton som når långt. Men var lugn – denna fife kommer inte att spela marschmusik, så inga krig kommer att kämpas med hjälp av min flöjt. Yamaha har designat en egen variant med fler hål och mer tvärflöjtsliknande ton (Yamaha YRF21).

Ett svar på ”Fife – Yamaha YRF21”
  1. Hej! precis som du är jag blockflöjtsfrälst. Spelade mycket som liten, både sopran, alt och tenor. Tycker nog bäst om sopran trots allt. Nu har jag barnbarn som ska börja spela så ut på jakt efter nya blockflöjter eftersom jag bara hittade altblockflöjterna. Först kom jag över en begagnad Heinrich med tyskt grepp från Tyskland för dryga hundringen. För att ha något att sätta i händerna på barnbarnen var jag hos Thomann och köpte en Yamaha Ecodear med barockgrepp. Jag har inte fått den än men var på youtube och lyssnade. Jättebra ljud verkligen så det ska bli spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *