Bibeln finns ju numera i alla format – digitala som analoga. Dessutom kommer den i flera olika översättningar. Den version som dock är enklast att lösa on-line, eller på mobilen/datorn, är nog Folkbibeln. Härligt när översättarna verkligen anstränger sig att sprida sina skrifter och anpassar sig efter tiden. Att det mesta är gratis är inte dumt det heller. Bibel2000 får man i regel betala för om man vill ladda in den i något bibelläsningsprogram.

Helst läser jag bibeln i vanlig traditionell bokform: Det är något speciellt att läsa en tjock tung bibel med supertunna blad. Känslan att bläddra och ljudet av de prasslande sidorna hör till och är en del av läsupplevelsen. XP Media är de som ger ut Folkbibeln på sitt förlag. Jag tycker man ska stödja förlaget också genom att köpa och betala för minst en Folkbibel. På så sätt kan de fortsätta sitt fina och gedigna arbete.

Jag har en gammal utgåva av Folkbibeln, där uppslagsdelarna saknas. Gissa min glädje när jag upptäckte att den extra uppslagsdelen finns att ladda ner från deras hemsida – helt gratis.

Bibelläsningsprogram för Folkbibeln:

  • Mobilen – Android: BibleReader från Olive Tree.
  • Datorn: e-Sword (finns för både Windows och Mac OSX)

Jag använder programmen på mobilen/datorn när man snabbt vill slå upp eller kolla något. Men för att läsa och studera Bibeln – då vill jag ha en helt vanlig gammeldags bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *