Vilken härlig predikan jag fick höra idag. Vi pratade om två utrotningshotade karaktärsdrag:

Förnöjsamhet och mod!

Förnöjsamhet är att se på det man har och vara tacksam istället för att se på det man saknar och bli bitter.

Att vara modig är att utmana sin rädsla. Pastorns viktiga fråga till församlingen idag var: ”Vad skulle du göra om du inte var rädd?”

Och visst är det väl så: Vi har alla saker som vi inte vågar göra eftersom vi inte tror att vi klarar av dem. Vi har alla saker som vi längtar och brinner för, men där vi inte vågar ta steget fullt ut. Vi behöver sätta gamla erfarenheter som ligger oss till last i rätt perspektiv. Dina besvikelser ska inte få forma din framtid. Vi måste vara frimodiga och modiga. Vi behöver mer av mod i våra liv.

Gud ser krafter i dig som vi inte ser själva, så låt honom leda dig.

Domarboken 6:14
Herren vände sig till Gideon och sade: ”Gå, och bruka den kraft du äger till att rädda Israel ur midjaniternas våld. Det är jag som sänder dig.

Levande Bibeln säger det nästan ännu tydligare:
Då vände sig Herren till honom och sa: Jag ska göra dig stark! Gå och rädda Israel undan midjaniternas våld! Det är jag som sänder dig!

Så, vad skulle jag göra om jag inte var rädd?

Just nu tänker jag anmäla mig till den där universitetskursern på distans i franska, som jag gått och funderat på om jag verkligen kommer att klara av. I morgon ska jag kontakta UBC för att höra mer om deras StreetMission på fredagkvällar. Jag har gått och oroat mig för om jag verkligen är redo för en sådan sak, men man måste våga.
Men det finns så många andra saker som kräver mod, som jag gärna skulle vilja genomföra.

Vad skulle du göra om du inte var rädd?

Dom 6:14 Folkbibeln:
Då vände HERREN sig till honom och sade: ”Gå i denna din kraft och fräls Israel ur midjaniternas våld. Se, jag har sänt dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *