Jag säger då absolut att valet av mitt sätt att äta i första hand beror på att jag vill gå ner i vikt och hålla vikten. Klart som korvspad att jag hellre hade ätit all sorts mat istället för att vara tvungen att utesluta sådant som jag är ”allergisk” mot och går upp i vikt av.

  • Nötallergiker hamnar på sjukhuset om de får nötter i sig.
  • Hundallergiker får kraftiga nysningar och rinniga ögon om de umgås med mina hundar.
  • Jag går upp i vikt och hamnar till slut på operationsbordet och gör en gastric by pass om jag äter mat som jag är allergisk mot.

Men visst finns det hälsovinster också, men de flesta kopplar jag dock till just viktnedgången.
Att jag är känslig mot framför allt vanligt vete har jag insett under mitt GI-år. Även blåsor i munnen kopplar jag direkt till intag av vanligt vitt vetemjöl. Dinkel fungerar däremot bra, men vanligt vitt mjöl ger mig ont i magen nästan direkt. Glutenfria produkter går också bra, men de  innehåller ofta väldigt mycket snabba kolhydrater och är sällan att räkna in i en GI-diet.

Men vill man äta den här kosten endast för att man känner att man mår bra på den, så ser jag inga problem med det. Jag skulle dock se över mitt ätande, för äter man en ”bra” lågkolhydratkost så borde man minska i vikt.  Men det finns saker som stress, mediciner och sjukdomar som gör att kroppen inte fungerar optimalt och därför äter man för mycket eller så släpper kroppen inte fettet trots att den borde.

Dock så tror jag nog att de många som börjar med low carb innerst inne hoppas gå ner några kilon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *