Det är dags att köpa en ny 17-tums laptop. Mina senaste köp har varit från Dell (laptop) och HP (Chromebook) och jag har varit nöjd med dem bägge två och hittade också nya alternativ hos båda. Jag hade dock (som vanligt) några kompletterade frågor kring produkterna, så försökte kontakta dem.

HP: Svarade på telefon efter en rimlig väntetid. Pratade med en trevlig och hjälpsam kille.

Dell: Har jag ännu inte lyckats komma i kontakt med. Som privatkund förväntas man tydligen enbart läsa info på hemsidan, vilken inte alltid är kristallklar.

Förra gången jag handlade från Dell, så pratade jag med dem via chatten – ett medium som för mig fungerar alldeles utmärkt. Denna gång verkar inte den vägen gå alls.

Hittar igen kontaktuppgifterna för hemanvändare:

Försäljning. Handla direkt eller få hjälp innan du bestämmer dig. Prata med en Dell-säljare och få hjälp med att hitta rätt produket för dina behöv. Kontakta säljavdelningen. Säljsupport via chatt.Väljer då chatten i första hand:

Tack för visat intresse i Dells chatt. Alla produktrådgivare är för närvarande upptagna med att hjälpa kunder och är inte tillgängliga. Stäng detta fönster och försök igen om några minuter för att se om en rådgivare har blivit ledig.

Hoppsan – upptaget. Så kan det vara ibland – men då får jag väl prova ringa istället:

We can't find the page youäre looking for. - DellJa, då är det väl lika bra att lägga ner försöken att kunna handla här.

 

3 svar på “Hedjå Dell, hej igen HP!”
 1. Hej

  Jeg er rigtig ked af at høre, at du har forsøgt at få salgs-support, uden held.

  Desværre kan jeg oplyse at vi ikke længere tilbyder salgssupport for privat kunder via chat eller telefon, istedet vil vi med glæde besvare alle dine spørgsmål på enten Twitter eller Facebook.

  Ha en fin dag.

  Med venlig hilsen

  Karina Hansen
  Dell | Social Media & Communities Professional
  Følg os på Twitter: @DellLyssnar og Facebook

 2. Hej och tack för svar. Att använda FB och Twitter som ärendehanteringssystem känns väl sådär, för min del. Jag har full förståelse för att ni inte vill svara i telefon, men en epostadress borde ni ju kunna svara på. /Maria

 3. Hej Maria

  Jeg vil naturligvis sørge for at videresende din feedback, så vi kan have det med i fremtidige overvejelser.

  Skulle du dog i mellemtiden have spørgsmål, kan du altid kontakte mig direkte på mail (Karina_Hansen@Dell.com), så vil jeg med glæde hjælpe.

  Ha en fin dag.

  Med venlig hilsen

  Karina Hansen
  Dell | Social Media & Communities Professional
  Følg os på Twitter: @DellLyssnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *