Jag bytte ju operatör just före Midsommarhelgen för att få bättre täckning. Jag bytte från Halebop till Comviq. Och det funkade! Jag har surfat med 4G (nästan) hela helgen, medan övriga sällskapet satt och klagade över sin tålamodsprövande  Edge-uppkopplinga via Telia.

Det började dock inte så bra: Dagen då vi kom hade jag ingen täckning alls. Jag har insett att väder faktiskt har betydelse för mobiltäckning, speciellt då det är dåligt. Första dagen var det också blåst, regn och hagel. Jag har noll täckning då på mobilen. Men eftersom det var lika illa för mig förra sommaren, så kändes det inte värre att ha noll täckning med Comviq än att ha noll täckning med Halebop.

Nästa morgon så tar jag som vanligt upp telefonen och där står det då: 4G. Och det höll sig kvar resten av helgen. Jag var rädd för att den svaga täckningen inte skulle räcka inomhus, men det gick alldeles utmärkt att surfa på min Samsung Galaxy Note 3 i rätt fart inomhus.

Fikarumsdiskussionen i morse bekräftade också att fler än mig upptäckt att Telia inte längre är det självklara valet ens utanför stadskärnan (jag har för övrigt bättre hastighet även hemma i radhuset i sta’n efter operatörsbytet).

Dagens råd: Kolla alla operatörers täckning om du är missnöjd just nu. Det kan vara så att en annan operatör har satt upp en ny mast som ger dig bättre service. Täckningskartorna är oerhört detaljerade numera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *