Det här är en fråga som jag har dragit på svaret lite. Dels för att det är så individuellt och dels för att inte inge falska förhoppningar. Hur mycket man går ner i vikt är mycket individuellt. Många går inte ner ett kilo men minskar istället i omfång och kläderna sitter p.g.a. det lösare. Så mitt första råd är att tycker du att du inte minskar i vikt: Ta fram måttbandet och mät dig istället! Den här kosten hjälper till att bygga muskler och muskler väger mer än fett men ger en snyggare kropp!
Den första inledande tiden på low carb tappas kroppen på vatten. Det brukar ge 2-3 kg i viktminskning under den fösta veckan. När kroppen är tömd på vatten kan man börja räkna all viktminskning som förlorat fett. Om du går ner 0,5-1 kg/vecka så ska du känna dig mycket stolt och nöjd över dig själv. Detta är ingen mirakelmetod, vi svälter oss inte och fett kan inte försvinna hur snabbt som helst från kroppen. Dessutom så ökar man väldigt ofta i muskelmassa. Det här är ingen mirakelmetod, utan det handlar om långsiktigt, konsekvent och hårt arbete för att nå sitt mål.
Efter 6 veckor är det inte ovanligt att man hamnar på en platå. Kroppen verkar behöva stanna upp och återhämta sig, och man har också ofta kommit i ett läge då kroppen ökar mer i muskelmassa än vad den förlorar i fett. Ta i första hand fram måttbandet och börja mäta dig. Kanske minskar du fortfarande i omfång? Fortsätt i vilket fall på den väg du startat och ge inte upp! Platåerna brukar ge med sig efter ett tag. Om du verkligen har hamnat på en äkta platå, dvs du minskar varken i omfång eller i vikt under en månad eller mer, så är det läge att se över sin kost. Titta mer på det avsnitt som handlar just om platåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *