Som så mycket annat är även detta invididuellt – beroende på vad man "tål" och inte "tål", vad som sätter igång suget och vad som inte gör det. Sockerfria halstabletter innehåller ofta mycket sorbitol, som är en sockeralkohol, och således rätt mycket kolhydrater. För vissa triggar det blodsockret, för andra inte. Vad som däremot triggas är magaktiviteten och har man problem med trög mage så är det problemet ofta ”löst” efter en ask Läkerol! Så varsamhet med halstabletter – hur sockerfria de än anges vara. Vi som äter low carb, blir ju dessutom ofta känsligare för artificiella sötningsmedel och reagerar kraftigare på dess effekter.

Sockerfria tuggummin har även dessa ett rätt högt kolhydratinnehåll på innehållsförteckningen. Ärligt talat har jag aldrig förstått hur många av dessa som faktiskt lösgörs från tuggummit, men jag gissar på att de flesta trots allt stannar kvar i själva tuggummit? Det finns dock andra problem med tuggummi: Eftersom man tuggar med käkarna, så tror kroppen att det är mat på väg. De innehåller dessutom någon form av sötningsmedel och man kan alltså trigga insulinet på två olika sätt.

Ett tips då man verkligen känner att man vill ha något att tugga på är att köpa hela kardemummakärnor och tugga på dessa. Man får lite känsla av kanelbulle och en god smak i munnen utan att behöva tugga så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *