Lyssnade på Blossom Tainton på radion i bilen på vägen till jobbet. Jag kan ha uppfattat vissa detaljer fel, men i princip så sades något i stil med att: Blossom har varit på training camp och jobbat som tränare i Thailand i 3 veckor och samtidigt lagt på sig ett par trivselkilon. ”Vi åt fettsnålt, men jättestora mängder mat! Jag brukar prata om mina små skålar, men…” Nu lär nog Blossom säkert bli av med de här kilona fort: Hon har både kunskap och mental styrka nog till att styra upp sin mat och sin träning.

Men min undran blev då direkt om inte denna vackra, vältränade, överhurtiga träningsfanatiker lyckas hålla vikten under ett träningsläger utan att lägga på sig trivselkilon – hur ska då vi vanliga dödliga lyckas hålla oss normalviktiga? Vi som inte har träning som jobb utan måste förlita oss till att vi äter bra och bara får lite vardagsmotion? Och som tror att vi ibland kan unna oss lite extra mat? Och som försöker följa de råd som hon själv lär ut?

Å andra sidan så är det väl ingen överraskning heller att fettsnål kolhydratrik mat sätter aptitregleringen ur spel och bidrar till att man lagrar fett. Inte ens de vackra vältränade kommer undan detta faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *