Hade jag haft möjlighet att dela ut priser hade detta varit ett perfekt tillfälle för tävling:

Vem av pulvertillverkarna (de som just nu säljer pulverdrycker som Nutrilette, Cambridge, Modifast etc) kommer bli först att lansera en pulverdiet som helt bygger på LCHF?

Med tanke på all uppståndelse kring att deffa sig genom att dricka äggmjölk dygnet runt, så finns det uppenbarligen en marknad för att locka folk till att dricka sig i form. Vi söker snabba enkla fixar istället för att låta kroppen anpassa sig i en takt som gör att den hinner med.

Det är aldrig intressant hur mycket man går ner på en vecka. Intressant är hur mycket man går ner på t.ex. ett halvår. Och framför allt: Om man lyckas hålla den nya vikten under ett par år framåt! Och man måste lära sig att äta rätt mat – inte att dricka sig till rätt kost.

Jag tycker det är synd att low carb numera övergått till att bli mindre av en livsstil och mer av en quick fix för folk som vill deffa bort några normala kilon. Deffning har fitness-folket sysslat med i årtioenden och de vet exakt vad man ska äta och hur man ska träna för att förbränna maximalt med fett – men fortfarande behålla muskelmassan. Vi vanliga människor har inte den kunskapen och kan inte ha behov av att deffa oss på samma sätt. För oss handlar det om livsstilsförändringar för att må bättre, förhoppningsvis gå ner i vikt och för att minska behovet av medicinering vid diabetes.

Det är nog bara en tidsfråga innan vi får se pulversoppor som är low carb high fat! Finns det en marknad, så kommer det att finnas till salu! Vem blir först ut?

(Eller…. Det kanske redan finns – men har inte lanserats tillräckligt hårt?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *