Det är ju det jag alltid har sagt: Vi kvinnor är känsligare för ”fel” mat. Toleransnivån för hur mycket män kan slarva med maten utan att det påverkar vikten är betydligt större. De verkar också ha det lättare att gå ner i vikt enligt mina erfarenheter.

Däremot så kan väl inte den här studien ge något egentligt belägg för att LCHF skulle vara bättre än att äta kolhydrater med lågt GI, där drar LCHF-folket lite väl långtgående slutsatser utan att det finns belägg för det. Där fanns inte alls lika signifikanta samband. Kvinnor som åt en kost med högt GI löpte 2,24 gånger så hög risk att drabbas av hjärtsjukdom jämfört med kvinnor som åt kost med lågt GI, som frukt, grönsaker och fullkorn. Någon sådan risk kunde inte påvisas för män. Snabba kolhydrater är väl inte något som någonsin rekommenderas numera som en bra kost?

Handlar inte det här egentligen mer om att den s.k. medelhavskosten (som även tidigare visat sig vara hälsosam) får alltmer stöd? Jag flyttar gärna ner till lämplig ort nära i något Medelhavsnära land och provar på plats.

[ DN ] [ Aftonbladet ]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *