Jag beställde just den här boken om Medelhavskost:

Mediterranean Diet Cookbook for Dummies av Mari Raffetto från Adlibris.

Jag har försökt läsa på svenska sajter och letat efter svenska böcker, men känner inte att jag hittat någon bra sammanställning. Medelhavskost är inte detsamma som LCHF utan mer lik lågt GI i så fall.

Det är dags att ta itu med vikten igen. Det mesta går så mycket lättare då det är sommar och energin och inspirationen är så mycket högre. Framför allt så gäller det att röra på sig mer! Den här veckan med massor av promenader har varit en bra start. Sommaren brukar alltid innebära bättre ätande för mig eftersom man dels rör sig mer och dels har mer tid över till att laga mat. Framför allt så går man ner i stressnivå under sommaren och just stressen tror jag är en av de stora bovarna i min egna viktproblematik.

Jag fortsätter bloggande när boken kommit och jag börjat sätta mig in i det hela lite mer.

Men en sak är säker: Vi som har problem med vikten: Vi har det alltid och för evigt livet ut. Det är en ständig kamp som vi oftast förlorar. När man numera ser människor som gått ner rejält i vikt och håller vikten, så är det nästan uteslutande de som gjort en gastric bypass. Men nog är det väl hemskt att vi måste stympa oss och vara beroende av extra näring, mineraler och vitaminer livet ut? Vad är egentligen de långsiktiga konsekvenserna?

Jag undrar när även vi som är måttligt överviktiga kommer att börja erbjudas samma operationer, för på det stora hela så verkar det vara en väldigt enkel väg till det smala livet. Så många opererade känner jag inte, men alla jag känner är jättenöjda och har minskat rejält i vikt och blivit mycket friskare. Och samtidigt så gör mig sådana här stora ingrepp på vår finurliga kropps naturliga och grundläggande funktioner så oerhört orolig…

Jag vet inte hur många gånger jag önskat att jag blivit född som att vara en av de ’naturligt smala’, för sådana människor finns. Men nu får man bara försöka göra det bästa av den kropp man fått.

Ett svar på ”Medelhavsdiet / Medelhavskost”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *