Blev lite förbryllad över varför hårddisken på VAIO:n jobbade så hårt. Datorn gick uppenbart segt och blev kokhet efter en kort tid. Att hårddisken verkade göra allt för att ersätta elementen som värmekälla genom att få fläktarna i full gång, var det ingen tvekan om. Och så kan man ju inte ha det. En dator får surra hemtrevligt, men inte vråla.

Två ikoner i Meddelandefältet verkade ständigt vara i arbete. Något som hela tiden verkade analysera alla mina bildfiler (Content Analyzing) om och om igen och och en annan som hela tiden letade efter shared content. Jag hade stängt av utdelningen i VAIO Media plus, men det verkade inte hjälpa. Bilderna var importerade en gång för alla och jag ser ingen vits med att ständigt leta igenom dem.

Så (efter det vanliga googlandet) gick jag in i:

Kontrollpanelen –> System och säkerhet –> Administrationsverktyg –> Tjänster

Där stoppade jag tjänsterna:

  • VAIO Media plus Content Importer
  • VAIO Media plus Device Searcher
  • VAIO Media plus Digital Media Server

och angav att de skulle startas ”Manuellt”.

När det gällde Content analyzing, så högerklickade jag på den lilla gröna ikonen i Meddelandefältet, gick in under Inställningar och stängde av allt vad delning och analys hette under alla menyer.

Efter en omstart, så uppförde sig VAION som en helt vanlig dator igen. Det lite obehagliga är att jag nu inte har en aning om hur man återigen startar igång analysen av filer – om man nu skulle behöva det, eftersom det programmet verkar vara dolt helt och hållet i virrvarret av media-program. Å andra sidan så lär det väl poppa upp via något automagiskt Windows-program om det nu någon gång skulle behövas.

Uppdatering: Det verkar gå att komma åt analys-kontrollen i PMB. Jag kommer dock nog aldrig att våga använda Sonys media-tjänster bara för mina bilder och stackars MP3-filer. Det verkar vara alldeles för mycket overhead och komplicerade kopplingar. Jag har laddat ner Windows Live-verktyg och de känns bra mycket mera lättanvända och framför allt förståeliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *