Vilken sommar jag har haft: Tre mycket intensiva veckor. Tillräckligt med sol också för att få lite solbränna och vitaminer. Jag älskar sol och värme.


En tur till mina barndoms trakter i Sköldinge, Sörmland och återträff med en gammal klasskamrat från den tiden. Vi har dessutom döttrar i exakt samma ålder! Oerhört roligt för min dotter att få se hus, skola och platser där hennes mamma spenderade tiden då hon var i samma ålder. Vi åkte runt och tittade på skolan, platser jag pratat om och husen vi bott i och i ett av husen tog jag mod till mig och knackade på dörren och frågade om det var OK att vi gick runt på tomten och tittade. Själv hade jag nog blivit lite förskräckt om någon gjort samma sak, men jag måste se förtroendeingivande ut för dessa vänliga människor lät oss inte bara gå runt utomhus och titta på de ställen vi lekte på utomhus, utan jag fick även gå husesyn. Mitt gamla rum var numera del av ett stort badrum, men i övrigt så kände jag igen mig även om färger och möbler var annorlunda. Ett mycket vackert hus som till min stora glädje verkade bebos av mycket trevliga och vänliga människor.


Sedan en tur till Riga – det är egentligen båtresan som är målet, men Riga är trevligt att gå runt i och gamla sta’n är oerhört vacker. Ingen idé att försöka handla något dock, eftersom allt utom spriten var oerhört dyrt! Huga så fattiga vi svenskar är numera…

En kort tur till Stockholm också där vi både hann med Naturhistoriska muséet och Cosmonova. En riktigt häftig upplevelse! Nästa gång ska jag boka en 3D-film på Cosmonova som säkerligen är en ännu häftigare upplevelse. Hela Naturhistoriska var spännande och massor med engagerande utställningar som alla ungar verkade älska. Och även vi vuxna.

Gick också på Nordiska muséet som jag trodde hade mycket gamla kläder, men så var det inte. Vi tyckte hela gänget att det var rätt tråkigt, med intetsägande utställningar och konstigt nog väldigt få föremål som dessutom inte kändes speciellt engagerande. Besöket blev kort och vi åkte in till city istället för att titta i affärer.

Och som kvällsnöje har damerna i familjen tittat på Sommer på DVD. Bra sätt att träna danskan. Åh, vad jag älskar Danmark. Åh, vad jag älskar danska. Nu hoppas vi bara på att säsong 2 kommer ut också snart på DVD! Annars får vi väl ta Matador istället, nästa sommar.

En hundutställning hann vi också med, men tyvärr inte mer. Lilla Diva behöver ändå få lite mer massa i kroppen innan hon kan konkurrera bland de högsta placeringarna, men hon visade sig något så otroligt fint i den ringen att jag trots allt kände mig jättestolt över henne. Träning lönar sig.

Och maten då: Det har fungerat oerhört bra förutom då man är ute och reser. Jag har gett upp intentionen att äta korrekt sådana gånger då man till slut blir helt hyper: Antingen av hunger, lågt blodsocker eller av fokuseringen av att hela tiden fundera på hur nästa mål mat ska lösas. Och jag avskyr att betala fullt för en maträtt och sedan lämna hälften och ändå inte vara mätt. Så det har blivit både bra och mindre bra mat, då vi varit ute och rest. Men på det stora hela så har jag nog ätit mycket bättre än på bra länge.

Har bestämt att de goda vanorna ska fortsätta och har kylen full av ”bra” saker och mycket grönsaker. På måndag blir det matlåda på jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *