Ja, jag har varit dålig på att blogga i sommar. Ja, det har funnits saker att visa och bilder att lägga upp. Ja, jag har prioriterat annat.

Bra mat, solsken, slippa-sitta-still-vid-skrivbord, resor och avkoppling gör under för själen. Måste säga att jag inte känt mig så smal, fräsch, solbränd, solblekt i håret och avstressad på länge. Det är först när man går ner i varv, som man verkligen inser hur stressig och påfrestande vintern har varit.
Måste skaffa nya och bättre vardagsrutiner till vintern, så att vi får mer tid över för återhämtning för själen. Måste också skaffa nya och bättre rutiner för att maten ska fungera: Man får inte skylla på ett tomt kylskåp eller tidsbrist, för att äta mat som är ”nästan” godkänd (på gränsen till fusk alltså). För mycket sådan mat i längden är inte alls bra för vikten.
Inser också att jag måste lära mig att tålamod är en dygd, men det är inte så himla enkelt då jag ser lösningarna klara och tydliga framför mig: Uppenbara och oundvikliga, men att jag då ändå inte får hjälpa till med att ordna upp saker och ting är frustrerande. Tålamod, Maria, tålamod…
Jag har verkligen ätit korrekt den senaste tiden och känner hur jag bara blir lättare och lättare i kroppen. Avvikelserna från low carb har varit mycket små: Skulle äta frukost på färjan från Riga och det enda som fanns var mackor, så jag åt en med tonfiskröra och fick lida genom magont resten av dagen pga den. I övrigt har jag ätit helt korrekt och det känns verkligen i hela kroppen.
Långa bilresor är dock ett tillfälle som jag har mycket svårt att hitta bra mat att äta, för att hålla mig pigg hela tiden. Det blir ju en hel del tid i Mitsubishin under sommaren och det gäller att hålla sig alert: Trafiken är bitvis rätt tuff och intensiv och många timmar bakom ratten gör en lätt seg. Sockerfri RedBull är i varje fall effektivare än kaffe som uppiggare, har jag insett.
Och så en sommarbild på mina söta små tjejer som ligger under ett träd och tar igen sig i värmen.
2 svar på “Sommaruppdatering”
  1. Låter som om du har en härlig sommar! Grattis också till din ståndaktighet. Det är du väl värd! Ha en fortsatt skön soltid!

  2. Japp! Har en härlig sommar! Har inte behövt vara ståndaktig… Bara god mat har satts fram på bordet och har inte haft behov av att "fuska". Det är lätt att vara ståndaktig när man får allt serverat! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *