Skrev detta på forumet alltomhundar.com.
Frågan var hur man hanterade LCHF och träning.

Angående träning så har jag tagit det lugnt nu ett tag pga omställningen till fettdrift. Jag känner också att jag får sämre ork på spinningen och får fundera på hur jag ska hantera det. Det var en av anledningarna till att jag började öka på kolhydraterna. Men uppenbarligen är inte det heller rätt väg att gå.

Jag tror inte man kan säga att det absolut är si eller så: Jag börjar tro att vi alla har olika fart på förbränningen och äter jag lite kolhydrater så hinner helt enkelt kroppen inte med att tillföra den energi jag behöver under intensiv träning (be mig inte om någon vetenskaplig förklaring). Jag får mycket bättre ork och explosivitet om jag ätit lite kolhydrater före träningen. Det märks stor skillnad.

För mig handlar det nog om att äta exakt så många som förbränns under träningen och inte en endast till. Så det är den nivån jag ska hitta av. Får prova mig fram när spinning/boxnings-säsongen börjar igen.

Jag tyckte nog också att det efter 3-4 månader hade kommit tillbaka till något sorts normalläge och jag kände mig på ”topp”, men att det efter ytterligare något år blev ”sämre” – dvs att jag började känna mig allt svagare igen.

En generell iakttagelse är att den manliga delen av befolkningen verkar kunna träna och må bra lowcarb – nästan oavsett hur lite kolhydrater de äter, medan många kvinnor klagar över diverse bieffekter – större eller mindre. Handlar det om mängden muskelmassa eller hormoner? Jag önskade faktiskt att man tittade närmare på dessa skillnader.

3 svar på “Angående träning”
  1. Hej!
    Efter att ha läst din sida nästan hela dagen så känner jag en viss styrka att börja om mitt liv. Efter graviditeten för 3 år sedan har jag inte gått ner mycket. Du och en till inspirerar mig att börja så fr.o.m. NU ska jag följa din sida varje dag.

    Tack för din energi!!

  2. Lycka till! Det krävs vilja för att lyckas. Önskar dig styrka, energi och lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *