Jag var så hungrig till lunchen! Åt äggröra till frukost (3 ägg, lite smör, grädde och ost), men det räcker inte hur länge som helst.

Så jag gjorde perfekt snabbmat:

En burk tonfisk i olja, hackad lök, en klick majonnäs, salt och peppar. Gott och mättande och tar 2 minuter att göra iordning med saker man alltid har hemma.
Många kommer nu att undra varför jag inte lade med ett kokt ägg också, som passar perfekt till. Men jag orkar inte äta ägg morgon, middag och kväll utan vill ha lite variation.

Risken är att det blir något sorts omelett-aktigt till middag, eftersom jag är ensam hemma.

För övrigt har veckan gått jättebra. När man väl har bestämt sig, så är det inga problem. Blir jag sugen på något så har jag min egen variant av ischoklad i kylen (kokosfett, nötter, mandel, kokos, kakao och sötningsmedel) att ta till som ”fika”.

Jag känner mig definitivt mycket lättare och upplever mig som mindre ”svullen”, men vågen visar bara -1 kg. Jag vet att jag sa att jag inte skulle väga mig, men föll ändå för frestelsen igår. Men vågen åkte tillbaka upp i skåpet igen och jag tänker undvika den så mycket jag bara kan. Förut stod den i badrummet och man blir bara stressad över att kolla om man gått upp eller ner ett hekto eller inte. Jag tror det är bättre att försöka väga sig så sällan man kan och enbart då man känner att det gått i positiv riktning.

2 svar på “Nödmat – snabbmat”
  1. Small world: Innan jag läste detta gjorde jag lite lunch till idag: Tonfiskröra! Jag brukar köpa den i vatten, (litar inte på oljekvalitén), blandade med Creme Fraiche, majonnäs 50-50, hackad rödlök, ett par tsk kapris, salt, peppar, en halv hackad paprika och dill.
    På Kavli Flatbröd, eller med ägg. men visst kan det bli för många ägg ibland.
    Jag ska inte gå ner i vikt så jag får en bit 81% choklad (från Lidl) och ett par nötter senare idag.
    Kör hårt!

  2. Kapris saknade jag! Älskar det! Måste köpa hem en burk. * går iväg och noterar på inköpslistan *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *