När det gäller maten, så behöver jag nog en liten piska i nacken och lite press på mig. Gärna någon som påminner mig om vad som är bra och dåligt att äta. Men nu ska det bli ändring på den fronten. Tänker ta itu med vardagsmaten ordentligt igen. Ska jag vara lite självrannsakande, så har jag nog inte riktigt kommit i mina rätta gängor efter den jobbiga hösten för två år sedan. Men jag hävdar fortfarande att läget varit ännu värre om jag hade ätit glass, chips och godis!

Men nu ska det bli ordning på torpet (eller hmmm – i lägenheten) igen!

Är ju medlem på olika listor och forum och på ett en lista började någon prata om att de faktiskt fungerade bättre om de åt små mängder potatis och frukt. Frukt vet jag att jag inte klarar av i några större mängder: Det drar igång suget direkt. Däremot så har jag konstant undvikit potatis de senaste åren. Andra rotfrukter har jag inte sagt helt nej till, men i varje fall hållit igen ordentligt på. Men om man känner att allt inte fungerar som det ska, så ska man prova nya vägar. Det går alltid att gå tillbaka igen.

Så idag testade jag en ny variant till lunch: Valde vegetariska rätten och tog två små potatisar till (någon ost-gratinerad grönsakröra som huvudrätt = gott). De andra alternativen var en såsig köttgryta, som inte såg god ut, och lasagne, som jag inte kan äta alls pga mängden gluten. Min kommentar då jag satte mig ner för att äta var att: ”Nu valde jag det vegetariska och kommer att vara urhungrig i eftermiddag”. Men faktiskt inte! Tvärtom! Vi äter rätt tidig lunch på jobbet (kl 11 ) men var inte hungrig då jag kom hem, utan tog en timmes promenad före middagen istället. 1 ruta mörk choklad åt jag dock till eftermiddagsfikat, vilket väl får anses som OK?

Middagen var sedan kylskåpsrensning i form av stekt aubergine, zucchini, lök, ägg, smör och räkröra som sås till. Blev jättemätt även på det. Och det var verkligen gott!

Har funderat mycket de senaste dagarna och behöver lite nya tankar för att hitta tillbaka. Men börjar undra om det för egen del egentligen handlar om att öka på grönsaksmängden rejält. Jag klarar inte av för stora fettmängder (mår fysiskt dåligt – blir direkt illamående av det numera inom LCHF-kretsarna rätt frekvent använda kokosfettet) och äter kanske för lite till måltiderna, blir hungrig och känner man sig då lite sugen blir mellanmålen lätt för stora/tunga. Fyller gärna på med grädde och ost i olika former och vi vet ju alla att mejeriprodukter inte alltid är det mest fördelaktiga.

Tror jag måste försöka hitta tillbaka till min gamla grönsakslowcarb-variant, där man använder mycket grönsaker och kanske slänger med lite rotfrukter också ibland – beroende på årstid.

Problemet är att den rena low carb kosten är så enkel: Lite kött och något fett och kletigt till och middagen är klar! Kan ärligt säga att grönsakernas frånvaro till stor del berott på brist på ork och att jag valt bort dem helt under de perioder de varit extremt dyra. Men kan man äta rotfrukter så är urvalet större och priserna lägre. Jag får helt enkelt skärpa mig!

För övrigt så gick stora djungeltrumman i korridorerna på jobbet idag om att det var gratis glass i fikarummet. Jag iddes inte ens gå dit. Att tacka nej till rena sötsaker har jag inget som helst problem med. Det suget är för länge sedan helt borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *