Behövde en liten spark i ändan åt rätt håll och lite tid för mig själv, att hinna planera mat och matlagning också. Det underlättar också då man enbart behöver göra mat åt sig själv och inte behöver ta hänsyn till en vrålhungrig dotter vars hela uppenbarelse skriker: ”MAT! NU!!!”, då hon kommer hem efter sina träningar. Eller att man ska hinna fixa en vettig middag på 30 minuter innan nästa aktivitet. Visst äter vi ungefär samma mat hon och jag, men ser samtidigt ingen anledning att hålla hennes kost lika strikt, då hon växer och inte har några som helst problem med sin vikt. Sunda matvanor och en sund inställning till mat är bra mycket viktigare än att ojja sig över att hon äter lite pasta till middagen. Och så lite sötsaker och ”vitt” som hon får i sig, är det nog få barn som får.

I vilket fall: Ensam hemma, besök hos föräldrar, inspiration från min duktiga mamma gör att jag verkligen har ätit naturlig och bra mat den senaste tiden. Matlådor på lunchen är tyvärr ett måste för att denna linje ska hållas och visst saknar jag att kunna gå ut och äta på lunchen: Att lämna byggnaden bara för en halvtimme och se något annat, ger ett trevligt avbrott och bygger energi på ett helt annat sätt än att ”bara” gå till fikarummet. Men, men – inget att göra något åt.

Så nu är det rent kött/fisk, en klick smör och rejält med grönsaker (av något slag – börjar tro att det spelar mindre roll exakt vilka) som är grundkonceptet till måltiderna. Inga low carb-burgare på MAX eller köttbullar i personal-restaurangen alltså. Dvs precis som det ska vara om man ska äta bra mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *