Personer som överlevt en hjärtinfarkt och som äter choklad två eller fler gånger i veckan löper tre gånger mindre risk att dö i hjärtsjukdom än de som inte äter choklad. Det visar ny svensk forskning som gjorts på svenska hjärtpatienter och som publiceras i tidskriften Journal of Internal Medicine. Man tror att det är antioxidanterna, som har den goda effekten.

Jag visste väl det! Choklad är Guds gåva till kvinnorna och något som man inte kan leva utan. Har ofta sagt att om inte någon form av choklad varit tillåten i min diet, så hade jag aldrig klarat av kosten i långa loppet. En viss tid varje månad, så skulle jag göra vad som helst för en bit choklad. Och det är just choklad som är det viktiga – inget annat godis fyller samma behov. Det är därför som det alltid finns ett lager i skafferiet, så man inte riskerar att bli utan.

Känns som om jag har väldigt liten risk för att drabbas av hjärtinfarkt.
Tror jag går och tar en bit choklad till!

Ett svar på ”Choklad minskar risken för hjärtinfarkt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *