Vissa går på puben. Andra lagar mat.
Så medan jag äter min snabbmiddag i form av ett litet grönt svenskt äpple, fransk Brie-ost och italiensk salami, så får resten stå i ugnen eller på spisen.

Och tyvärr är Light-Cola en av mina laster. SodaStream-maskinen med tillhörande koncentrat är en bra uppfinning.

Förväller kantarellerna så de kan läggas i frysen och tas fram vid behov.

Hade köpt fläskött på superextrapris. Det var tyvärr marinerat med någon sorts hickory-smak som både luktade och smakade rent förskräckligt. Jag har sköljt av köttet under rinnande vatten och saltat och pepprat och hoppas att det mesta av marinaden försvinner. För hickory-smaken var verkligen vidrig. Kommer aldrig att köpas igen. Lagar till den i lergryta som är ett utmärkt sätt att tillaga kött i. Sköter sig självt och ger ett mycket gott resultat.

2 svar på “Fredagsmatlagning”
  1. Hej, det var spännande med ditt missnöje med hickory marinad. Jag har i alla år gjort min egen marinad men testade just hickory från SantaMaria. Hela familjen älskar den! Beträffande bloggnamn så hette den från början "Italian Greyhound Jack och hans värld! Vi får se hur det blir. Ha en go fredag.

  2. Tror de har en annan hickory-marinad i de här färdigmarinerade kötten. Vi hade också en flaska sådah marinad på jobbet och den var helt OK. Men den här stinker något så otroligt! Och jag ändå är jag rätt känd för att klara av "det mest" i matväg.
    Ha en bra helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *