Matlagning då jag är ensam hemma består i att öppna kylskåpet, se vad som finns där och göra det bästa av situationen. Enda sättet att inte lagra på mig en massa mat som blir gammal och får slängas.

Så till middagen idag så hade jag köttfärs och nästan ett helt vitkålshuvud att göra något av. Så det fick bli någon sorts vitkålssoppa/vitkålsgryta.

Så jag stekte köttfärs i ordentligt med smör.
Hackade ner gul lök.
Strimlade ned vitkål.
Spädde med buljong.
Saltade och pepprade.
Sedan fick allt stå en stund på spisen och puttra.

Blev förvånad över hur gott det faktiskt såg ut.
Hur snabbt och enkelt det var.
Och att smaken sedan dessutom också var helt OK.

Nödlösningar är ibland helt OK.

5 svar på “Vitkål och köttfärs”
  1. Det låter riktigt gott tycker jag. Jag gillar både vitkål och köttfärs! 😉 *kram*

  2. Jag brukar göra en japansk köttfärsgryta med just vitkål och köttfärs. Den ska kryddas med Kikkoman-soja, balsamvinäger och farinsocker. Sockret går ju såklart att hoppa över, men det blir himla gott med det salta och syrliga tillsammans.
    /UlrikaA

  3. Låter som en god smaksättning. Jag funderade också på att sätta till soja och tänkte på kåldolmar som ju är lite bruna i färgen och söta i smaken. Men balsamvinäger bör fungera som en lämplig kompromiss. Hade dock ingen hemma. Ska köpa till nästa gång.

  4. Också jag brukar göra det där. Hemma har vi alltid när vi var mindre gjort köttfärsgryta med skivad vitkål, lite riven morot, smaksatt med soya, creme fraiche, senap och en näve jordnötter. Alltid superpoppis!

  5. Tack för tipsen. Hade en portion kvar i frysen som jag smaksatte med senap, soja och solrosfrön. Blev kanongott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *