Jag tycker det är väldigt mycket prat om olika kurer som man ska köra inom LCHF för att, som man säger, få fart på viktminskningen. Det är att dricka äggmjölk (någon sorts överföring från gammalt Nutrilett-folk?), bantarbiffskurer, äggkurer, smörkurer, kokosfett-kurer – nämn ett godkänt LCHF-livsmedel och det finns en kur för det.

Vad hände med konceptet: Lär dig äta rätt mat? Går du inte ner i vikt så äter du för mycket kalorier eller kolhydrater eller för mycket av både ock. Måste vi börja ta till olika sorts kurer med ensidig mat och enformiga livsmedel, så tror jag inte det är bra för näringssammansättningen och framför allt så blir maten enformig och trist och då är man snart tillbaka till annan mat igen.

Atkins har ju sin FatFast som egentligen är essensen i hur man får fart på viktminskningen:
Extremt lite kolhydrater och max 1000 kcal/dag under max en veckas tid.

I övrigt så tycker jag man ska titta över sitt kaloriintag, kanske öka motionen för att öka förbränningen och kolla om man verkligen äter som man tror att man äter (lite fusk räknar många som inget fusk).

Vissa är dessutom normalviktiga som ska ta bort några kosmetiska ”sista” kilon. Då är mitt råd att köpa kort på närmsta gym istället och forma kroppen till det man vill ha. Både roligare, nyttigare och trevligare  än att dricka äggmjölk dygnet runt.

Själv känner jag mig fortfarande urnöjd. Det märks rejält redan på låren (mina förut så snäva jeans känns nästan fladdriga), men det går alltid fort till en början. Jag hamnar säkert också på en otröstlig platå så småningom. Men jag tänker inte köra någon kur. Utan bara försöka äta ännu striktare mat och tänka på kalorierna, vilket jag inte gör just nu – jag äter tills jag känner mig mätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *