Jag vet om det där med vågen, men den åkte fram i morse igen: -5 kg! Inte illa på bara 3 veckor! Slutsatsen måste vara att jag drar på mig enorma mängder vatten då jag äter kolhydrater. För så mycket fett är svårt att släppa, på så kort tid.

Det är i varje fall bra att ha vågen högt uppe i ett köksskåp, så man verkligen får anstränga sig för att ta fram den.

Kan också säga att jag fått gå igenom alla de vanliga faserna:

  • Dag 3 och 4 var vidriga eftersom det sug man då känner när kroppen skriker KOLHYDRATER är en verklig kamp att stå emot. Men efter dag 4 var det över och kroppen helt inställd på fettdrift igen.
  • De första två veckorna kände jag mig allmänt matt och orkeslös. Jag har hållit igång, varit på IKSU någon gång (”mitt” gym), promenerat etc men inte kört några hårda spinning- eller styrketräningspass. Mattheten verkar ha gått över och promenaderna går lättare än på länge.

Så det är bara att fortsätta på samma spår. Det svåra blir i sommar när jag åker söderut och träffar familj och vänner, bor borta, reser runt mycket etc, men det blir till att göra det bästa av situationen.

Ni som undrar hur jag har ätit, så handlar det inte om några konstigheter eller extrema varianter (typ fakir eller äggfasta). Jag har egentligen bara tagit bort brödet, riset, pastan och andra mjölprodukter. Jag dricker light cola, kaffe och (torrt) vin vid festliga tillfällen. Behöver jag nödmat så har jag en Atkins Advantage bar i väska eller en sockerfri mjölkchokladkaka (Cloettas är god). Det fungerar inte alltid att bara sitta med en slät kopp kaffe. Någon gång då jag var bjuden på fika så fanns det bara kakor och små äpplen. Jag åt ett äpple då – utan dåligt samvete. Jag äter alla grönsaker som växer ovanjord och de enda rotfrukter jag verkligen undviker är potatis. Mängden lök, kålrabbi eller morötter blir så minimala att det inte är så mycket att bekymra sig över. Jag tycker att det ser trevligt ut att lägga upp något med lite färg på tallriken – om inte annat för dotterns skull. Jag äter mig mätt, men försöker att inte bli proppmätt. Jag äter det jag uppfattar som en vettig portion och är jag fortfarande inte mätt en stund senare (när maten fått lagt sig i magen) så kompletterar jag med något riktigt fett (oftast kokosfett/smör med kakao i eller en bit Brie-ost). Jag försöker hålla nere konsumtionen av flytande mjölkprodukter (läs grädde!) men äter smör och ost. Frukosten är en klick fet yoghurt med sockerfri sylt (frukost ska vara snabbt och enkelt att göra iordning).

Min räddning är nog också att jag fullkomligt älskar äggröra. Finns det ingen annan mat hemma, så kan man alltid koka ihop 2-3 ägg, 25 gram smör och en rejäl näve ost till en krämig äggröra. Hur gott som helst och mättnad som håller länge. Det och en cappuccino på lördag morgon är något att längta till under hela veckan.

Jag har nog en rätt avslappnad inställning till kosten, vilket jag tror är bra (stress och dåligt samvete är ALDRIG bra).

Det är skönt att veta att man inte bara har ett ”golden shot” – utan att man kan bli av med övervikt man dragit på sig en gång till.

PS. Jag behövde ta bort ca 15 kg – då är jag för min längd, kroppsbyggnad och självuppfattning normalviktig i mina egna ögon.
BMI struntar jag högaktningsfullt i.

2 svar på “Det funkar även denna gång”
  1. Tack! 🙂 Jag blir ibland lite irriterad på utsagor som att ”träning när man vill gå ner i vikt är fusk”. Motion är bra och nyttigt även om inte alla är elitidrottare. Men all motion är till det bättre och ger en snyggare kropp. Sedan får alla träna efter egen förmåga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *