Tycker forum och hemsidor numera mest befolkas av (unga) tjejer med några – som de själva säger – ”trivselkilon” som de vill bli av med. Dvs normalviktiga som vill bli underviktiga

Av princip så hjälper jag i princip aldrig sådana människor och brukar rekommendera de någon annan metod: Typ svält… Svält funkar alltid om målet är att se ut som ett skelett. Äter man low carb strävar kroppen mot sin naturliga vikt och de som är extremt smala eller normalviktiga kan ibland gå upp i vikt istället. Det man tappar den första veckan i vikt (ca 3 kg) är i regel bara vatten som kroppen tömmer ur sig.

Low carb handlar om så mycket mer än att bara banta! Börjar man äta low carb med endast bantning som syfte och sedan tänker återgå till vanlig kost igen, så tror jag man kan fixa sin viktnedgång med precis vilken annan diet som helst. För då tillhör man troligen de som vill köra en snabb fix under en kort tid för att sedan återgå till att äta ”som vanligt”. Och att återgå till att äta som tidigare, brukar också ge tillbaka de gamla kilona. Och så är vi tillbaka i det vanliga jo-jo-bantningskarusellen.

Low carb är ofta det enklaste sättet för en rejält fet person att gå ner i vikt: Man kan äta så man blir mätt och inte känna en konstant hunger. Man får hälsovinster i form av diabetes som blir bättre, magbesvär som försvinner, sockerchocker som inte längre stör tillvaron och ofta också att man blir mindre förkyld och slipper andra infektioner. Det finns hur många som helst som kan vittna om olika hälsovinster som man kan få genom att äta low carb.

Low carb handlar inte alls bara om att gå ner i vikt! Det handlar om att börja leva ett mer hälsosamt liv. Viktminskningen kommer på köpet – OM du nu är överviktig från början vill säga.

2 svar på “Low carb är inte bantning”
 1. JAG ÄLSKAR ATKINS!
  Har bantat med Atkins två gånger och är nu inne på min tredje och snart har jag nått mitt mål. Är väl ingen fjortis precis, en trebarnsmamma som tycker det finns roligare saker i livet än att träna…

  HUR länge har du kört lowcarb?
  Jag vet att jag har skrivit ut din ”Mamma äter inte vitt…” när min lilla var ganska ny (hon är ju 4 nu… oj va tiden går!). Bröderna minns fortf och de tycker lowcarb är ett schysst koncept, de är hjärntvättade med att socker är farligt för ditten och datten men de får ju äta godis och vitt mjöl även om det hemma förekommer extremt sparsamt. Efter att ha läst Hemlige kocken och Äkta vara blir man ju ännu mer inspirerad att äta sunt och det är DET jag tycker det hela går ut på. Vem satt och tryckte i sig säd förr när de andra greillade älg???

  Minns inte vad jag skulle fråga, blir så upphetsad när jag läser likasinnade : )

  Får väl återkomma!
  Tjingeling!

 2. Tack, Maria! Ännu ett blogginlägg som sitter mitt i prick.
  /Maia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *