Nu har till och med folk på andra sidan jordklotet uppmärksammat ”fett-kriget” som pågår i Sverige. Den kända tidskriften The Lancet kritiserar Socialstyrelsen, som de menar har duperats av Annika Dahlqvist och hennes anhängare. LCHF-rörelsen skulle skada den svenska folkhälsan.

Nu tror ju jag att det är precis tvärtom: Ju fler som inser att kolhydrater är något man ska äta med måtta, desto friskare kommer det svenska folket att bli. Övervikt och diabetes med alla dess följdsjukdomar kan inte var något som främjar folkhälsan på något sätt. Däremot tror jag inte att massor med fett – oavsett slag – är något man ska äta i enorma mängder, vilket man ofta får intrycket av från en del fanatiska LCHF-företrädare.

Problemet är väl att det är lätt att angripa LCHF-rörelsen, då man gått ut med extremt kontroversiella uttalanden och då debatten ofta förs väldigt aggressivt där inga kompromisser verkar finnas. ”Vi har rätt och alla andra har fel.”

Men att det skulle vara skadligt för folkhälsan? Då finns det nog mycket annat och betydligt mer uppenbara saker att angripa med den argumentationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *