En förskola i Robertsfors vågar sticka ut och säga att synligt socker är inte bra för våra barn. Bort med krämer, fikabröd och söta drycker. In med salladsbufféer och mycket ute i friska luften. Vinsten blir friskare barn, ingen fetma eller karies. En egen gissning är att man också får mer harmoniska barn då man slipper sockerchockerna i samband med fika-stunderna.

Äntligen börjar man på skolorna förstå sockrets negativa inverkan. Har under alla år varit förvånad över den sockrade och kolhydrattäta mat som serverats i både för- och grundskola. Och framför allt vilka mängder som barnen vräker i sig i form av godis på fritiden – och då pratar vi inte bara om lördagsgodis. Men kolhydrater är billig mat.

Sedan kan man också hoppas att förskolan i Robertsfors ger barnen riktig mjölk och riktigt smör också, för barn ska äta naturlig mat och inget utspätt light-skräp, som min egen dotter serveras dagligen. Men om det sägs inget i artikeln. Antingen vågar man inte skriva det, eller så vågar man inte ta steget fullt ut för att äta en mer low carb-inriktad kost. Men det kanske kommer?

Ett steg i rätt riktning är det i varje fall.
Ett svar på ”Friskare barn utan socker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *