Dottern kommenterade att: ”Bara en annan tjej i hennes klass visste vad quinoa är. Men så är hennes mamma också en nyttighetsmamma.” Jag har numera bara quinoa och aldrig ris hemma.

Det första som slog mig var att quinoa är ju vanligt numera, så det borde väl barnen ha hört talas om? Äter man bara ris, potatis och pasta fortfarande? Men de flesta är kanske inga nyttighetsfamiljer?

Min andra fråga var om det inte också fanns några nyttighetspappor? Men det hade dottern aldrig hört talas om. Alla hon kände var rörande överens om att det var fest när mamma var borta och papporna inte kunde säga nej till godis och onyttig mat. Då slapp man äcklig fullkornspasta och grovt bröd.

Men tittar man runt på diverse diskussionsforum så är det absolut en majoritet av kvinnor som är aktiva. Vi kvinnor får också oftare kämpa mer med vår vikt. Både att hålla den normal och vi har också ofta svårare för att bli av med överflödiga kilon. Dessutom finns det väl en större press på oss att hålla oss smala. Och hur många mammor bantar inte mer eller mindre?

Så det är nog så, att det finns rätt många nyttighetsmammor.

Ett svar på ”Nyttighetsmammor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *