Förstår inte varför vaccinering eller inte mot svininfluensan blivit en så het fråga? Det står väl fortfarande var och en fritt att ta sprutan eller inte? Har svårt att tro att vi blir hämtade med tvångströja runt oss för att forslas till närmaste vaccineringslokal och få sprutan i oss.

Och grupper som egentligen inte har ett dugg med frågan att göra tar ställning. På LCHF.Se finns en artikel med titeln Att vaccinera eller inte vaccinera – det är frågan! Och sedan tar man enbart upp skäl till att inte vaccinera sig. Inte ett ord om fördelarna. Och hur ska man då kunna ta egen välgrundad ställning om man bara pumpas med ena sidans argument? Man kan argumentera att de som förespråkar vaccinering skriver egna artiklar inte tar fram nackdelarna. Å andra sidan så faller man i exakt samma fälla då man gör precis samma sak här, men åt motsatt håll.

Seriösast för mig är att man tar upp båda aspekterna.
Argumenten i den här artikeln är dessutom för mycket ”kanske” och ”gissar” och ”känner” för att den ska kännas trovärdig för mig. Det mesta är väl farligt om man intar det i för stora mängder? På samma sätt som man ibland hör varningar för att äta för mycket linfrön, då de innehåller en liten mängd blåsyra. Risk – dvs en risk – för förgiftning finns först vid intag av 12 matskedar/dag, vilket är nästan 2 dl krossade linfrön. Att dö pga cyanidförgiftning kräver visst en 12 kg:s hink av hela linfrön, om jag kommer ihåg rätt.

Ibland är risker överdrivna – ibland inte. En viss skepticism är ofta bra, men man får inte bli så skeptisk att man till slut bara blir en nej-sägare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *